sobota 11. března 2017

ZCESToVALEC 2017: tisková zpráva

Již potřetí zámecký areál ve Valči na Karlovarsku zaplaví zcestovalá atmosféra. O víkendu od 21. do 23. dubna 2017 některé z nás čeká třetí ročník cestovatelského setkání ZCESToVALEC. 

Během víkendu proběhne několik cestovatelských přednášek, promítneme filmovou esej, bude si kde sednout ke kamnům a probrat co je třeba. Nebude chybět výborná kuchyně a bar ve velkém stanu. Po páteční Jam Session se budeme těšit na dva sobotní koncerty. Tradičně lze účinkující ocenit příspěvkem do klobouku. Za jídlo a pití si návštěvníci určují cenu také sami. Místo kde by mohli ZcesToValkyně Zcestovalci složit hlavu, postavit stan či zaparkovat obytňák bude připraveno. 


P R O G R A M   Z C E S T O V A L C E 

PÁTEK
18:18 Zcestovalé večerníčky / vernisáž výstavy
20:20 Seznamovací čtverec či kruh & večerní Jam Session

SOBOTA (sál)
13:00 - 13:15 Zahájení & znělka
13:15 - 14:15 Cesta za váhavými a nosatými primáty / Terka & Jitka
Indonésie, rozmanitá země rozkládající se na sedmnácti tisících ostrovech s úžasnou biodiverzitou na souši i pod hladinou. Země skrývající i neatraktivní stránku v podobě černých trhů s ohroženými druhy a ničením jejich domovů odlesňováním. Povídání o záchranném programu The Kukang Rescue Program na Sumatře. 

15:00 - 16:30 Dokument Skok do vody & diskuze
Na jaře 2015 Jakub Čermák & Iamme Candlewick vyrazili se svou roční dcerou Agátou legendárním VW LT28 na cestu po Evropě. Cílem bylo napsat a nahrát novou desku s muzikanty, které cestou potkají. Natočit dokument o inspirativních přístupech k životu, napsat knížku říkadel pro děti. Vydělávat si u toho natáčením videoklipů, jógovými workshopy... a nezbláznit se.
Co z toho se jim během půlroční cesty devíti evropskými zeměmi podařilo? Lze skloubit pracovní a tvůrčí ambice, výchovu sotva chodícího dítěte a život na cestě? Jaké jsou podoby svobody – a kolik sil je pro ni třeba?cosmobilehobos.wixsite.com/project

17:00 - 18:15 Poutníci v Ekvádoru Václav / utisovehovrchu.cz
Přijměte pozvání do Jižní Ameriky, na rovník. Projdeme společně pralesem, Andami, postupně až na pláž. Povídání bude doplněno zážitky z některých obřadů jihoamerických indiánů.

19:00 - 20:00 > Matouš: Ze života digitálního nomáda 
Mohu pracovat odkudkoliv, stačí mi připojení na internet. Díky tomu mohu cestovat v podstatě nonstop a nemusím, vlastně ani nemůžu, nikam spěchat. Ano, musím pracovat, ale zároveň si nechávám dost času na poznávání místa, kde zrovna žiju, místních lidí, jídla, kultury... A samozřejmě nezapomínám na cestování jako takové. Uslyšíte tedy nejen to, jak se můžete stát takovým nomádem, ale přidám i historky z mototripů po Asii, fotky z magických míst Japonska či zážitky z Tasmánie.

Jsem cestovatel, fotograf, novinář, markeťák a autor Travel Bible. Cestuju od kočárku a od roku 2015 trávím většinu času v zahraničí. Doma se cítím v Evropě a severním Thajsku, zamiloval jsem se i do Vietnamu a Austrálie. 
www.matous-vins.cz

SOBOTA (stan) 
15:00 - 20:00 open space, H.E.M.P. (experimental ambient music set), topení v kamnech, medovina, čaje, jídlo, hovory, ...

20:00 Koncert -  Jakub Cermaque & Iamme Candlewick
Zcestovalá písničkářská dvojce, která dokázala propojit svůj odlišný přístup k hudbě a citlivě proplouvat mezi poetickými a polomluvenými pasážemi přes křehký zpěv až k agresivnímu rapu s puncem punku. 

Cermaque & Iamme Candlewick - Racci
Cosmobile Hobos text
Čekání na svítání / recenze alba Neboj
bandzone.cz/cermaque
bandzone.cz/iammecandlewick


22:00 Koncert - Babsohn band
Klezmer / balkánské, rómské, ruské, ukrajinské či irské písně až po reggae. Bude to fenomenální a transcendentální! 
(facebook.com/BabsohnBand)

NEDĚLE
12:12 Vycházka po krásách Valče. Téma: rozkvět a ruinofanouškovství.
15:15 Zavírací kruh
ZCESToVALEC 2017

P R A K T I C K É   INFO
MÍSTO
VALEČ v Čechách. Areál zámku Valeč: stan / promítací sál / Prádelna

UBYTOVÁNÍ
Na různých místech za různých podmínek.. Stanování zdarma na louce. Wageplatz ready. 
VSTUPNÉ
Do klobouku účinkujícím. Za pití a dobroty si ceny určujete sami. 


PODPORA A SPONZOŘI
Karlovarský kraj, OÚ Valeč, Státní zámek Valeč, Valečská Pálenice, Westprint.cz Metod a další
Živý krajKarlovarský kraj





KONTAKTY
Organizuje milá skupina ValeCZských naplavenin různých kategorií. 


Pilot festivalu: Roman Bartoň, tel. 775 083 575. 

zcestovalec@gmail.com / facebook.com/zcestovalec / zcestovalec.blogspot.cz

INFO IN ENGLISH HERE

Žádné komentáře:

Okomentovat